среда, 15. фебруар 2012.

SANSEVERIJA kao kreker

SANSEVERIJA kao kreker

Lako i jednostavno za pipremu, veoma ukusno, a izuzetan efekat ima na stolu uz ostale grickalice.

Vreme pripreme - 45min







Sastojci:

400gr brasna
2dl tople vode
100 gr spanaca
1 kasikica secera
1kasikica soli (u testo)
1 kasikica suvog kvasca
50 gr omeksalog maslaca
1kasikica krupne morske soli

Priprema:













1. Obariti spanac u 2dl vode. Skuvan spanac dobro ocediti i usitniti u blenderu.
2. Omeksali maslac "utrljati" u brasno,dodati kvasac,secer i so.- (slika 1)
3. U vodu u kojoj se bario spanac dodati toplu vodu do zapremine od 2 dl. Zamesiti testo i
ostaviti da se "odmara" 30 minuta. - (slika 2)
4. Razvaljti testo u pravougaonk i preklopiti ga. Postupak ponoviti 3 puta. Ovo je potrebno
da bi se peceno testo blago listalo. - (slika 3)
5. Testo razvuci sto tanje na pek papir i iseci ga na trouglaste delove. - (slika 4)
6. Napraviti razmak izmedju isecenih komada,posuti ih krupnom,morskom solju i peci u
rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. -  (slika 5) Kad ivice potamne - peceno je.
7. Dobra je kombinacija sa Krem sirom sa paradajz sosom.... Prijatno!!

Napomena:
Umesto spanaca mozete koristiti Blitvu, koprivu ili bilo koje drugo zeleno povrce. Za
sledecu priliku probacu da napravim sa kuvanom zelenom salatom.

Нема коментара:

Постави коментар