уторак, 21. фебруар 2012.

Groždje u lisnatom

Kad zaboravis na lisnato testo u frizideru, a ono se odmrzne , imas Hamburg,
domaci, stari, koji je komsija doneo iz svog vinograda, a ne smeta ti pamet
kao meni, krenes u 22 sata da fantaziras. Ispalo je super, tako da sam skoro u
ponoc krkala ovo divno, slatko pecivo, a semenke od grozdja su krckale pod
zubima. Nehumana prema sebi skroz, ali kako odoleti!!












Sastojci za 4 osobe:

1 pakovanje lisnatog testa (500gr)
grožde
šecer u prahu


Priprema:

1. Groždje dobro oprati i ostaviti da se ocedi. Lisnato testo razvuci na debljinu oko 3mm.
Iseci testo na delove pravougaonog oblika.









2. Na svakom pravougaoniku napraviti rezove oblika riblje kosti. Na sredinu staviti groždje.









Preklapati trake preko zrna groždja. Dobije se oblik pletenice. Zrna groždja se mogu
˝pakovati˝i kao Bošcice.
3. Poredjati u plek na cije dno ste stavili pek-papir. Rernu zagrejati na 200 stepeni, smanjiti
na 180 i peci oko 30 minuta,dok ne postanu svetlo rumeni. Ohladiti i obilato posuti
šecerom u prahu....









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар