петак, 14. септембар 2012.

POHOVANI INDIJSKI KRASTAVAC














Kada sam umesto Šajota dobila Indijski krastavac, šta sam mogla da uradim sa njim a da ga ne bacim u turšiju, za koju je još rano, sem da eksperimentišem. I evo rezultata moje kulinarske radoznalosti!



















Sastojci:

500 gr Indijskog krastavca

brašno

jaje

prezle

ulje za prženje

so i mleveni biber
 

Sastojci za sos:

0,5 dl kisele pavlake

2-3 kašike majoneza

1 čen belog luka

0,5 kašikice seckane mirođije

so i mleveni beli biber


Postupak:


Krastavce dobro oprati četkom ispod tekuće vode i ostaviti da se ocede.




















Umutiti jaje sa 2-3 kašike hladne vode, posoliti i pobiberiti.

Oceđen krastavac dobro uvaljati u brašno, umočiti u umućeno jaje pa u prezle.

















 

panirane krastavce pržiti u dubokoj masnoći na sradnjoj temperaturi dok ne dobiju zlazno-žutu boju.


















Priprema sosa:

Beli luk očistii i sitno iseckati 


Pomešati kiselu pavlaku, majonez , mirođiju i beli luk i dobro umuiti.

Posoliti i pobiberiti po ukusu.

I krastavce i sos dobro ohladiti pre služenja jer je  ukusnije nego vruće.







































Definitivno nisam ljubitelj prženih krastavaca koliko god nekome bili delikates.

Ovim sam zadovoljila samo svoju kulinarsku radoznalost a ne i sopsveni gurmanski ukus.

Možda se vama i dopadne ako odlučite da uđete u ovu avanturu.









Нема коментара:

Постави коментар