Kada sam umesto Šajota dobila Indijski krastavac, šta sam mogla da uradim sa njim a da ga ne bacim u turšiju, za koju je još rano, sem da eksperimentišem. I evo rezultata moje kulinarske radoznalosti!
Sastojci:
500 gr Indijskog krastavca
brašno
jaje
prezle
ulje za prženje
so i mleveni biber
Sastojci za sos:
0,5 dl kisele pavlake
2-3 kašike majoneza
1 čen belog luka
0,5 kašikice seckane mirođije
so i mleveni beli biber
Postupak:
Krastavce dobro oprati četkom ispod tekuće vode i ostaviti da se ocede.
Umutiti jaje sa 2-3 kašike hladne vode, posoliti i pobiberiti.
Oceđen krastavac dobro uvaljati u brašno, umočiti u umućeno jaje pa u prezle.
panirane krastavce pržiti u dubokoj masnoći na sradnjoj temperaturi dok ne dobiju zlazno-žutu boju.
Priprema sosa:
Beli luk očistii i sitno iseckati
Pomešati kiselu pavlaku, majonez , mirođiju i beli luk i dobro umuiti.
Posoliti i pobiberiti po ukusu.
I krastavce i sos dobro ohladiti pre služenja jer je ukusnije nego vruće.
Definitivno nisam ljubitelj prženih krastavaca koliko god nekome bili delikates.
Ovim sam zadovoljila samo svoju kulinarsku radoznalost a ne i sopsveni gurmanski ukus.
Možda se vama i dopadne ako odlučite da uđete u ovu avanturu.
Нема коментара:
Постави коментар