уторак, 21. фебруар 2012.

Brie with honey and walnuts - Pohovani Brie sa medom i orasima

Brie i Camembert su mi omiljeni. Slatko-slano-kiselkasti ukus je The best.
Evo još jedne varijacije na temu Brie - Camembert!

















Sastojci:

1 kotur sira Brie ili Cammbert
1 jaje
brašno
prezle
ulje za prženje
2 kašike meda
1/2  šolje mlevenih oraha

Priprema:

1. Umutiti jaje, malo posoliti. Kotur sira, uvaljati u umuceno jaje,pa u brašno, pa opet u
jaje,i na kraju u prezle.
2. Ulje dobro ugrejati.Sir pržiti u dubokoj masnoci, da bude skroz prekriven vrelim uljem.
Pržiti veoma kratko, dok jaja ne dobiju zlatnu boju, jer sir može da se istopi i da iscuri.

Izvaditi i staviti na papirni ubrus da upije višak masnoce.

3. Staviti na tacnu,preliti medom i posuti mlevenim orasima!

 Prijatno!


















Нема коментара:

Постави коментар