четвртак, 9. август 2012.

Blueberry and ricotta cake - KOLAČ SA RIKOTOM I BOROVNICAMA




Evo nekoliko recepata koje sam poslala na konkurs Nacionalnog udruženja "SRPSKA BOROVNICA" koji je prikupljao recepte za Prvi nacionalni kuvar o Borovnici.

           KOLAČ SA RIKOTOM I BOROVNICAMA











SASTOJCI:

Za testo:
220 gr             brašna
100 gr             putera
2 kom.            jaja
2dl                  kisele pavlake
100gr              šećera
1 kašikica       praška za pecivo
malo               soli

Za fil
1 šolja(2dl)     Borovnica
1 šolja            sira (Rikota )
 2 kašike        šećera










Postupak:

Testo:
Umutiti puter sa šećerom, dodati 1 jaje i jedno žumance, kiselu pavlaku, brašno  prosejano sa praškom za pecivo i zamesiti testo.
Zaviti testo u foliju i ostaviti u frižideru oko 30minuta.

Fil:
Umutiti belance u čvrst šne.
Umutiti sir sa šećerom i dodavati ga u šne mešajući kašikom.

 Zrna Borovnice viljuškom blago razbiti.

Razvući testo, staviti ga u podmazan plek  i podići testo na ivice pleka. Ako je teflonski ili silikonski plek, ne treba ga podmazivati.
Na testo rasporediti fil od sira, a preko sira rasporediti Borovnice.











Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-35 minuta u zavisnosti od rerne.
Ohladiti u formi i posuti šećerom u prahu.












Prijatno!! 

 

                   

Нема коментара:

Постави коментар