Sastojci:
50gr Tapioke
3 kašika šećera
1 Mango
200 gr tamne čokolade (najmanje 70% kakaa)
Postupak:
1. Pripremiti Mango.
2*. U sud za kuvanje staviti tapioku, usitnjeni mango, šećer, naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuva.
Kuvati na srednjoj temperaturi uz intenzivno mešanje dok se mango ne skuva (postane staklast) i perlice tapioke sve postanu providne (oko 15 - 20 minuta). Ostaviti da se prohladi.
3. Tamnu čokoladu istopiti na pari. Da bi praline imale sjaj istopljenu cokoladu treba ohladiti (temperirati) mešanjem.
Četkicom premazati zidove modli i staviti u frižider na par minuta. Postupak ponoviti bar tri puta.
4. Modle obložene stvrdnutom čokoladom puniti ohlađenim punjenjem od manga.
Čokoladom ˝zatvoriti˝praline i ostaviti u frižideru da se dobro stegne.
5. Izvaditi iz modli i služiti vama drage osobe . Uživaće u neobičnom, osvežavajućem ukusu manga u punjenju pralina!
* Ukoliko punjenje posle hladjenja bude ređe od potrebnog, dodati pola kesice rastopljenog i zagrejanog želatina, ohladiti i puniti praline.
Нема коментара:
Постави коментар