среда, 19. септембар 2012.

MANGO - TAPIOKA PRALINE
















Sastojci:

50gr Tapioke

3  kašika šećera

1  Mango

200 gr tamne čokolade (najmanje 70% kakaa)


Postupak:

1.  Pripremiti Mango.


2*. U sud za kuvanje staviti  tapioku, usitnjeni mango,  šećer, naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuva.

Kuvati na srednjoj temperaturi uz intenzivno mešanje dok se mango ne skuva (postane staklast) i perlice tapioke sve postanu providne (oko 15 - 20 minuta). Ostaviti da se prohladi.

3. Tamnu čokoladu istopiti na pari. Da bi praline imale sjaj istopljenu cokoladu treba ohladiti (temperirati) mešanjem.
Četkicom premazati zidove modli i staviti u frižider na par minuta. Postupak ponoviti bar tri puta.

4. Modle obložene stvrdnutom čokoladom puniti ohlađenim punjenjem od manga.
Čokoladom ˝zatvoriti˝praline i ostaviti u frižideru da se dobro stegne. 

5. Izvaditi iz modli i služiti vama drage osobe . Uživaće u neobičnom, osvežavajućem ukusu manga u punjenju pralina!





















      * Ukoliko punjenje posle hladjenja bude ređe od potrebnog,  dodati pola kesice rastopljenog i zagrejanog želatina, ohladiti i puniti praline.




Нема коментара:

Постави коментар