среда, 12. септембар 2012.

PRALINE SA AMARANTOM


Naručujući u on-line prodavnici zdrave hrane  videh da imaju i Amarant. Evo sta je proizvod moje kulinarske radoznalosi.
Ja sam oduševljena, iako mi je prva tura Amaranta pri kokanju izgorela jer tiganj nije bio dovoljno vruć. Ali veoma su ukusne i pregorele, imaju šmek na kafu.
















Sastojci:
oko 150 g tamne čokolade


100 gr mlečne čokolade

2 dl pavlake za kuvanje


4-5 kašika kokica od amaranta













 


 






















Postupak:
 
1. Na suv, dobro zagrejan teflonski tiganj sipati 3-4 kašike amaranta i napraviti kokice. Mala zrna amaranta će  odmah početi da puckaju  i da se razleću, pa  tiganj treba da bude poklopljen, i to najbolje metalnom mrežicom-poklopcem, da može da se vidi šta se dogadja ispod. Ostaviti sa strane.


2. Tamnu čokoladu istopiti na pari. Da bi praline imale sjaj istopljenu cokoladu treba ohladiti (temperirati) mešanjem.

Četkicom premazati zidove modli i staviti u frižider na par minuta. Postupak ponoviti tri puta. 

Punjenje:

3. Zagrejati pavlaku skoro do vrenja, ubaciti izlomljenu mlečnu čokoladu, kokice od Amaranta i mešati dok se čokolada ne istopi.
Ohladiti. 

Puniti modlice obložene stvrdnutom čokoladom, ali ne do vrha, i ponovo ostaviti da se ohladi.

Rastopiti preostalu čokoladu i zatvoriti pralinu.
Ostaviti da se dooobro stegnu (najbolje preko noći) , izvaditi









Ostaviti da se dooobro stegnu (najbolje preko noći) , izvaditi praline i poslužiti!
Nestaju brzinom svetlosti.































Нема коментара:

Постави коментар