Kolač za gurmane,
ljubitelje neobičnih ukusa i kombinacija sastojaka.
SASTOJCI:
3 kom
jaja
250 gr
brašna
5 kašika
šećera
100 gr
sušenih borovnica (200gr svežih)**
100 gr. Sira BRIE
3 kašike
narendanog parmezana
4 kašike
samlevenog, pečenog lešnika
2dl suvog, belog vina
100 gr
putera
Postupak:
Sušene borovnice preliti belim vinom i
ostaviti preko noci. Procediti.
Umutiti puter sa šecerom dok ne postane beo i
penast.
Dodati vino u kome su se natapale Borovnice,
jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti.
Sir Brie iseći na manje komade i dodati masi
zajedno sa parmezanom.Promešati.
Na kraju dodati natopljenu Borovnicu i lešnik
i kašikom masu ujednačiti.
Podmazati kalup za kuglof, (ako nije
silikonski), posuti brašnom i uliti masu.
Peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 30- 40
minuta, u zavisnosti od rerne (čačkalicom probati da li je pečeno).
Posluživanje:
Može se posuti šećerom u prahu ili narendanom
crnom čokoladom, mada je tako bogatog ukusa da se može služiti bez ičega.
Prijatno!
Napomena:
Нема коментара:
Постави коментар