петак, 5. октобар 2012.

Brie and blueberry bunt - KUGLOF SA BRIEM I BOROVNICAMA

Kolač za gurmane, ljubitelje neobičnih ukusa i kombinacija sastojaka.
Savršena kombinacija sa nekim finim, stonim belim vinom.











 

  




   SASTOJCI:

3 kom        jaja
250 gr        brašna
5 kašika     šećera
100 gr        sušenih borovnica (200gr svežih)**
100 gr.      Sira BRIE
3 kašike     narendanog parmezana
4 kašike     samlevenog, pečenog lešnika
2dl             suvog, belog vina
100 gr        putera
2 kašikice  praška za pecivo










       







Postupak:

Sušene borovnice preliti belim vinom i ostaviti preko noci. Procediti.
Umutiti puter sa šecerom dok ne postane beo i penast.
Dodati vino u kome su se natapale Borovnice, jaja, brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro sjediniti.
Sir Brie iseći na manje komade i dodati masi zajedno sa parmezanom.Promešati.
Na kraju dodati natopljenu Borovnicu i lešnik i kašikom masu ujednačiti.
Podmazati kalup za kuglof, (ako nije silikonski), posuti brašnom i uliti masu.
Peći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni 30- 40 minuta, u zavisnosti od rerne (čačkalicom probati da li je pečeno).
Pustiti da se potpuno ohladi, izvaditi iz kalupa i služiti.



















Posluživanje:

Može se posuti šećerom u prahu ili narendanom crnom čokoladom, mada je tako bogatog ukusa da se može služiti bez ičega.











Prijatno!

Napomena:

** Kada se koriste sveže Borovnice, ne potapaju se u vino

Нема коментара:

Постави коментар