петак, 28. септембар 2012.

KREM BRULE






















Sasojci:















350ml   slatke pavlake
80 gr (4 kašike)  šećera
4   žumanca

4 kašike žutog šećera    
vanila



Priprema:

Šipku vanile presecite uzdužno, sastružite semenke pa sve dodajte u slatku pavlaku. Stavite slatku pavlaku da se zagreje skoro do tačke ključanja.





















Dobro umutite šećer sa žumancima, 

















sipajte malo zagrejane pavlake, dobro promešajte pa spojite sa slatkom pavlakom. 

















Vratite na ringlu uz stalno mešanje samo da se sjedini, ne sme da provri.
Pripremite keramičke ili staklene kalupe.






















Stavite kalupe u posudu, okolo naspite vodu (otprilike 2/3 visine kalupa).

U kalupe rasporedite krem 


















i stavite u rernu da se kuva na pari 25 minuta na 180 stepeni.


















Preko gotovog krema pospite sloj smedjeg šećera zatim ga  karamelizujte.

















Relativno uspešan pokušaj karamelizovanja.



















Napomena:

Ako nemate gorionik na hladan krem možete tanko nasuti šećer i karamelizovati nekoliko minuta u rerni ispod grila, i onda bude ovako:






















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар