недеља, 9. септембар 2012.

NA KRAJU LETA



Uglavnom imam problem sa pisanjem uvodnog dela za recept pa ću taj deo i preskočiti.


Skoro nisam jela nešto tako dobro .


















Potrebni sastojci:
















Grožđe - slatko, što krupnije i ako je moguće bez semenki
100 gr   Rikote ili  Filadelfija  sira
50 gr. plavog (budjavog) sira
150 gr pistaća

Očistiti grožđe sa peteljki, dobro opraiti i osušiti zrna, i ako je potrebno povaditi semenke.
Staviti u frižider da se dobro ohladi.

Usitniti pistaće.


















 Ja to radim ovako.

Plavi sir usitniti i ako je porebno dodati kašiku dve Milerama da bude kompaktan. Dobro ga ohladiti.

Rikotu dobro umuiti da postane kremasta i nju takođe dobro ohladiti.

Svako zrno grožđa oblepiti sirom i formirati kuglicu.


















Sirne kuglice od grožđa uvaljati u pistaće ,















i hladiti najmanje 30 minuta.


















Prijatno!!

















Magična zakuska! Ovo je tako ukusno! Hladno, slatkogrožđe u kombinaciji sa oštrinom slanog sira - to je pravo. Uz čašu dobrog vina, šta ćete više.


Napomena:

Ova zakuska daje mnogo prostora za improvizaciju: kuglice se mogu valjati u pečen lešnik, orahe, mak.
A u sir možete ˝umotati˝ vaše omiljeno voće.






Нема коментара:

Постави коментар