петак, 14. септембар 2012.

MANGO- TAPIOKA DESERT













Sastojci:

100gr Tapioke

6  kašika šećera

1  Mango

2dl  kokosovog mleka

so

rendani kokos, listići kokosa, čokolada -  za ukrašavanje 


Postupak:

Mango oljušiti i izrezati na sitnije komade.



















Usitniti Mango u blenderu.






















U 1 liatr vode dodati prstohvat soli i pustiti da proključa. Dodati tapioku, smanjiti temperaturu i snažno mešajući kuvati 5 minuta 

Preručiti tapioku u veći sud, naliti sa dosta hladne vode, promešati i procediti kroz cediljku.

Postupak ponoviti bar još dva puta, da bi ce odstranio višak skroba.

U sud za kuvanje staviti 2/3 isprane tapioke, usitnjeni mango, 4 kašike šećera, naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuva.

Kuvati na srednjoj temperaturi uz intenzivno mešanje dok se mango ne skuva (postane staklast) i perlice tapioke sve postanu providne. Ostaviti da se prohladi.


















Preostalu tapioku staviti u 2 dl predhodno pripremljenog kokosovog mleka, dodati 2 kašike šećera i skuvati na isti način kao i tapioku s' mangom.

U 4 čaše naizmenično sipati mango - kokos  tapioku.

Posuti struganim kokosom.
Ukrasiti lisitćima kokosa i čokolade.

Dooobro ohladiti i poslužiti drage osobe.

Uživaće sigurna sam!!
















































































Napomena:

Količinu šećera možete korigovati u skladu sa vašim ukusom.

Posle napunjene 4 čaše ostala je Mango -tapioka pa sam od nje napravila  praline, ali toje tema za novi recept.






Нема коментара:

Постави коментар