Sastojci:
100gr Tapioke
6 kašika šećera
1 Mango
2dl kokosovog mleka
so
rendani kokos, listići kokosa, čokolada - za ukrašavanje
Postupak:
Mango oljušiti i izrezati na sitnije komade.
Usitniti Mango u blenderu.
U 1 liatr vode dodati prstohvat soli i pustiti da proključa. Dodati tapioku, smanjiti temperaturu i snažno mešajući kuvati 5 minuta
Preručiti tapioku u veći sud, naliti sa dosta hladne vode, promešati i procediti kroz cediljku.
Postupak ponoviti bar još dva puta, da bi ce odstranio višak skroba.
U sud za kuvanje staviti 2/3 isprane tapioke, usitnjeni mango, 4 kašike šećera, naliti sa 2 dl vode i staviti da se kuva.
Kuvati na srednjoj temperaturi uz intenzivno mešanje dok se mango ne skuva (postane staklast) i perlice tapioke sve postanu providne. Ostaviti da se prohladi.
Preostalu tapioku staviti u 2 dl predhodno pripremljenog kokosovog mleka, dodati 2 kašike šećera i skuvati na isti način kao i tapioku s' mangom.
U 4 čaše naizmenično sipati mango - kokos tapioku.
Posuti struganim kokosom.
Ukrasiti lisitćima kokosa i čokolade.
Dooobro ohladiti i poslužiti drage osobe.
Uživaće sigurna sam!!
Napomena:
Količinu šećera možete korigovati u skladu sa vašim ukusom.
Posle napunjene 4 čaše ostala je Mango -tapioka pa sam od nje napravila praline, ali toje tema za novi recept.
Нема коментара:
Постави коментар